Share |
Budapest-térkép
Budapest térkép, budapesti útikalauz, információs portál
Turista információk Budapestről: szállás, utazás, étterem, látnivalók, város kalauz, szórakozás, kikapcsolódás, közhasznú információk.
Dátum és idő: 2018/03/24 | 06:56

Névnap: Gábor, Karina | Holnap: Irén, Írisz

Repülőterek Budapesten

Ferihegyi nemzetközi repülőtér

Budapest belvárosától 16 km-re délkeletre található Magyarország öt nemzetközi repülőterének egyike. Nevét a Budapest XVIII. Kerületének egyik városrészéről, Ferihegyről kapta. Három termináljáról számos nemzetközi járat indul nem csak európai országokba, hanem a Közel-Kelet országaiba, Észak-Amerikába és Ázsiába is. A diszkont légitársaságok járatai jelenleg Ferihegy 1-ről indulnak. Ferihegy 2A terminálja, főként a Malév gépeknek ad helyt, míg Ferihegy 2B a többi légitársaság gépeit szolgálja ki. Az utóbbi kettő közvetlenül egymás mellett helyezkedik el.

Online repülőjegy keresés-foglalás

Ferihegy 1 terminál

Budapest központjától mintegy 20 perc alatt érhető el autóval a forgalmi helyzet függvényében. Célszerű az Üllői út - Ferihegyi gyorsforgalmi út útvonalon megközelíteni. Amennyiben tömegközlekedés igénybevételével szeretnénk eljutni erre a terminálra, igénybe vehetjük a Nyugati pályaudvarról induló vonatok valamelyikét, illetve a Kőbánya-Kispest metró-végállomásról menetrend szerint közlekedő BKV buszjáratokat (200E, 93) is.

Ferihegy 2A és 2B terminálok

Akár az autót, akár a tömegközlekedést választjuk, optimális közlekedési viszonyok esetén, budapesti városközpontjától mintegy 30 perc alatt érhetőek el ezek a terminálok. Autóval az Üllői út - Ferihegyi gyorsforgalmi út útvonalon közelíthető meg legegyszerűbben, míg a BKV 200E járatszámú buszai Kőbánya-Kispest végállomásról indulnak Ferihegy 2A-ra és Ferihegy 2B-re. Ezeken a lehetőségeken kívül a repülőtérre való ki- és bejutásra segítségünkre lehet a Budapest Airport Zrt. szerződött taxi-flottájának, vagy a megrendelhető Airport Minibuszok valamelyike is.

Elérhetőségek

Budapest Airport Zrt.

1675 Budapest Ferihegy, Pf. 53.

(1) 296 9696

Megnézem a térképen


Call Center és Információ

(1) 296 7000

www.bud.hu

info@bud.hu


Online, fapados és normál repülőjegy foglalás